Masazhi është manipulimi i indeve të buta në trup. Teknikat e masazhit zakonisht aplikohen me duar, gishta, bërryla, gjunjë, parakrah, këmbë ose me një pajisje. Qëllimi i masazhit është përgjithësisht për trajtimin e stresit të trupit ose dhimbjes. Një person i trajnuar profesionalisht për të dhënë masazhe njihej tradicionalisht si një masazhist (mashkull) ose një masazhiste (femër), por ato tituj janë të vjetëruar dhe mbajnë disa konotacione negative. Në Shtetet e Bashkuara, terapisti i masazhit me titull është njohur si një normë biznesi për ata që janë trajnuar profesionalisht për të dhënë masazhe.

Galeria